Tredagerstur i Kvitdalen

Første etappen følger den gamle kongeveien over Hjerkinnhøa.

Dato kommer rett over nyttår!

Den unike seterdalen nord for Hjerkinn byr på fantastiske naturopplevelser i variert terreng. Her finner man både fjelltopper og endeløse tøltstrekker på sti og langs fjellvann.

I tillegg til flotte naturopplevelser, byr en tredagerstur på samvær med hest og folk i en liten gruppe, overnatting i koselige og autentiske hytter med utsikt til Snøhetta og Rondane, eller i behagelige hengekøye-telt med tak, og deilig hjemmelaget mat. Kveldene tilbringes rundt bålet og man sovner til lyden av tyggende hester.

Dato: 15. - 17. august

Denne turen er for øvede ryttere.

Morgenstund med hest er bedre enn uten!

Overnatting i Dovrekvitdalen.

Utstyrsliste

Varm sovepose, håndkle og toalettsaker og eventuelt penger til drikke og snacks på Hjerkinn Fjellstue. Vanlig ride/turtøy til bruk i fjellet, ullundertøy, vann- og vindtette klær, hansker, lue og hals. Termos og drikkeflaske, og eventuelt egen drikke og snacks til turen. Powerbank. Badetøy (?) og solkrem!

Kveldene tilbringes rundt bålet hvor røverhistoriene sitter løst.

Program

Det er oppmøte på Hjerkinn Fjellstue kl 09.30. Her får vi utdelt hester, pakker salvesker og setter avgårde over Hjerkinnhøa og gjennom Gåvålia. Første overnatting er i Kvitdalshytta mellom Kvitdalsvatna. Her kan de som vil prøve fiskelykken, og vi håper på å spise fersk fjellørret til middag. Dagen etter går ferden inn i Dovrekvitdalen med overnatting på en nydelig gammel seter med utsikt til både Rondane og Snøhetta. På dag tre går ferden videre gjennom dalen og til Borkhus, og deretter på koselige stier hjem til Hjerkinn. Vi regner med å være tilbake ca kl 16.00. Det blir med følgebil hele veien, så vi trenger kun pakke det vi skal ha i løpet av rideturen på hesteryggen.

Nedstigning fra Armodshø.

Hestene beiter rundt hytta i Kvitdalen og blir gjerne med på morgenkaffen.

Pris
Pris per person er kr 8 990. Prisen inkluderer tre dagsturer på hesteryggen og t0 overnattinger med alle måltider. Dersom man ønsker å overnatte på Hjerkinn Fjellstue før avreisedagen, bestilles dette i tillegg.

Bundet hesten til et tre?

På vei opp på Armodshø.

Kirsti Vik Hjerkind