Med islandshest langs Gamle Kongevei - langtur sommeren 2022

fullsizeoutput_e74.jpeg

NB: Begge turene er fullbooket, ta kontakt for andre tilbud.

Turen følger Gamle Kongevei over Dovrefjell og gjennom moskusens rike ved foten av Snøhetta.

Ferdselen over Dovrefjell har vært her fra urgamle tider. De fire fjellstuene Fokstugu, Hjerkinn, Kongsvold og Drivstua ble anlagt på 1100-tallet av kong Øystein Magnusson for å gi pilegrimsfarerne husly over fjellet. Langturen tråkker i fotsporene til konge og fant gjennom nesten 1000 år! Og som pilegrimer og ferdamenn før oss besøker vi tre av de fire tradisjonsbundne fjellstuene på veien.

På hesteryggen gjennom Dovrefjell

På grunn av stor pågang tar vi i år med oss en liten gruppe folk og hester og rir, ikke én, men to lengre turer langs den gamle kongeveien over fjellet. Du får din egen fjellvante og tøltende islandshest som bærer deg trygt gjennom det unike landskapet på Dovrefjell, gjennom en annerledes opplevelse med historisk sus, hvor samværet med hest, natur og folk står i sentrum.

IMG_1645.JPG

Program

Onsdag 29. juni - søndag 3. juli - FULLT

Mandag 8. august - fredag 12. august - FULLT

En langtur på hesteryggen gir flotte naturopplevelser. Vi har oppmøte til middag kl 19.00 på Hjerkinn Fjellstue ankomstdagen. Etter middag har vi et lite informasjonsmøte om turen og den enkeltes rideerfaring. Tidlig neste morgen pakker vi det vi trenger i løpet av dagen i salvesker og resten av bagasjen i bil, laster hestene på lastebil og kjører i samlet flokk til der den gamle kongeveien over Dovre starter. Herfra setter vi kursen nordover langs Kongeveien til den første fjellstua, Fokstugu, hvor vi har lunsj og får høre litt om historien til fjellstua. Ferden går så videre til Furuhaugli Turisthytter hvor vi overnatter andre natten i hytter med bad. Her får vi servert en deilig middag. Dagen etter går veien videre til kjente trakter, og tredje overnatting er på Hjerkinn Fjellstue. Deretter går ferden inn i moskusens rike og vi kan få se både moskus og fjellrev. Overnattingen den fjerde natten er på Kongsvold Fjeldstue, hvor vi spiser en velfortjent middag. Fredag rir vi gamle kongevei tilbake til Hjerkinn og vi regner med å være fremme ca kl 14.00. Det blir med følgebil med hele veien, så vi trenger kun pakke det vi skal ha i løpet av rideturen på hesteryggen.

Pris
Pris per person er kr 12 450. Prisen inkluderer fire overnattinger med alle måltider, fra middag på mandag til lunsj på fredag, samt leie av hest og utstyr. Det inkluderer ikke drikke til maten på de forskjellige stedene vi overnatter.

Utstyrsliste

Sovepose/sengetøy, håndkle og toalettsaker og eventuelt penger til drikke og snacks underveis, i tillegg til vanlig ride/turtøy til bruk i fjellet, «vanlige» klær til bruk inne på overnattingsstedene, ullundertøy, vann- og vindtette klær, hansker, lue og hals. Termos og drikkeflaske. Badetøy (?) og solkrem!

fullsizeoutput_e73.jpeg
Kirsti Vik Hjerkind