Fjellridning

Vi har turer for nybegynnere og erfarne ryttere, barn og voksne. Aldersgrensen er 12 år for å bli med på tur alene, men er det med foresatte er grensen 10 år. Hver dag deler vi oss i mindre grupper etter erfaring/ønske, så alle får maksimalt utbytte av rideturen. Du får prøve både tølt, trav og galopp.  Velg mellom dagsturer eller 2, 3 eller 6 døgns opphold (se priser på egen side). NB: Da vi bruker kun islandshester, som er relativt små av størrelse, er øvre vektgrense for å være med på ridetur 95 kg.

ride4

Vi rir over vidder, bestiger topper med utsikt over Rondane og Dovrefjell, krysser elver og følger koselige stier gjennom bjørkeskogen. På lørdagene rir vi inn i moskusens rike, for å se etter moskus, villrein og hester på fjellbeite.

 • Utendørs boblebad, badstue og massasjestol for støle kropper
 • Kanoer, båter, sykler  
 • Eneste stedet i Norge med moskus-safari !
 • 80% voksne gjester, opptil 25 personer hver uke 
 • Vi bor fast på ett sted
 • Du bor på rom med hotellstandard med bad og tv eller i leilighet
 • Du får servert aftensbord hver kveld  
 • Ridebane 20 x 60 meter for nybegynnere
 • Du får låne ridehjelm her  
 • After-Horse for de over 18 år, Fjellstua har alle skjenkerettigheter  
 • Vi rir alle dager, untatt mandag, da har hestene fridag 
 • Vi kan arrangere turer for større grupper etter avtale 

ride3

PROGRAM FOR RIDEFERIEN:

Mandag:  Hestene har fridag. Ankomst for ukens gjester på ettermiddag/kveld til middag kl 19.00. Kommer du med tog, henter vi på Hjerkinn stasjon (Dovrebanen). Gi resepsjonen beskjed noen dager i forveien om henting på tlf: 6121 5100. Kl 21.00 blir det informasjonsmøte med en av guidene.

Tirsdag
:  Kl 09:30 møtes vi i stallen, får utdelt hest, saler på og rir ut på tur. Dette er den dagen vi bruker mest tid på instruksjon i både stell, oppsaling og ridning, så har du ikke gjort dette før, vil dette være en fin anledning til å lære. Ta med nisten og drikken i salvesken, siden vi spiser lunsj ute på tur. Vi er ferdige ca kl 16.00, og da kan det være deilig med en tur i massasjebadet før middag…:-)

Onsdag
:  Kl 09:30 møtes vi i stallen. Vi saler opp og rir på dagstur med matpakkelunsj i det fri.

Torsdag
: Kl 09:30 møtes vi i stallen. Vi saler opp hestene og tar en dagstur. Avreise for de som er på 3-dagerstur etter turen. Dere må pakke ut av rommet før turen, men dere kan evt skifte og ta en dusj i campinganlegget før avreise.
Om kvelden er det oppmøte for de nye gjestene som skal på 3-dagersweekend. Dere møter til middag kl 19.00  Kl 21:00 blir det informasjonsmøte med en av guidene.

Fredag:  Kl 09:30 møtes vi i stallen. Vi saler opp hestene og tar en dagstur.  Vi spiser matpakken i det fri og er ferdige ca kl 16:00.
Om kvelden er det oppmøte for de nye gjestene som skal på 2-dagersweekend. Dere møter til middag  kl 19:00 Kl 21:00 blir det informasjonsmøte med en av guidene.

Lørdag:  Kl 09:30 møtes vi i stallen. Vi saler opp og rir på heldagstur med matpakkelunsj i det fri. Det blir en tur inn i moskusens rike, og er vi heldige, får vi se moskus, villrein, hester på beite eller fjellrev 🙂

Søndag:  Kl 09:30 møtes vi i stallen. Vi saler opp hestene og tar en dagstur rundt Hjerkinndammen, med sitt nydelige, grønne, mosekledde morenelandskap. Hvis været er varmt, kan vi bade med hestene. Vi er ferdige ca kl 15:00.
Etter turen er det avreise. Dere må pakke ut av rommet før turen, men dere kan evt skifte og ta en dusj i campinganlegget før avreise.

Frokost serveres alle dager kl 07:30-09:30. Smør niste hver dag og husk termos til drikke. Aftens serveres kl 19.00

PAKKELISTE:
Du må ta med deg termos/saftflaske, kopp, varme og komfortable rideklær, stilongs, ullgenser, lue og hansker, regntøy, ride-, fjell- eller gummistøvler, vindjakke, bukse, kortbukse, t-skjorte og joggesko (glatte bukser og boksershorts egner seg ikke til ridning) I tillegg må du ha med vanlige pene klær til bruk inne på hotellet. Du får låne ridehjelm hvis du ikke har selv. Vi låner ut salvesker, så du kan ta med deg småting (mat/drikke/fotoapparat/regntøy) på turen.

Comments are closed