Pilegrimsleden

Vandring på Pilegrimsleden over Dovrefjell

Vandringsveien over Dovrefjell

Pilegrimsleden over Dovrefjell er kanskje den mest populære delen av den gamle vandringsveien fra Oslo til Trondheim og Nidarosdomen. Her går vi over fjellet, vi kommer innom de gamle fjellstuene som gjennom århundrene har tatt imot pilegrimer og andre reisende. Vi møter en storslått natur med store dyr som villrein og moskus, rovdyr som fjellrev og gaupe, et rikt fugleliv og de flotteste fjellplanter. Et fjell som er fullt av myter, historier og fortellinger av mange slag. Vi følger den gamle ferdselsveien over fjellet, Den gamle kongevegen som også er pilegrimsvei og merket pilegrimsled.

I middelalderen og i dag

Pilegrimsvandringene over Dovrefjell startet kort tid etter at Olav den hellige ble helligkåret 3. august 1031. Sigrid Undset beskriver disse middelaldervandringene i sin bok om Kristin Lavransdatter. Ved reformasjonen tok det slutt. Ikke på fortellingene om Olav den hellige, men på pilegrimsvandringene. Men de siste decenniene har pilegrimen dukket opp igjen på de gamle veiene, ikke minst på Dovrefjell. Mennesker bryter opp og begir seg ut på vandring, en vandring mot et hellig mål. Det kan være en ytre vandring i møte med natur, historie og kultur. Det kan også være en indre vandring i møte med seg selv og sitt eget liv.

Bruk turplanleggeren på http://pilegrimsleden.no/no/map/plan for å få kart og ideer til din egen tur!

Det er mange som ønsker å gå pilegrimsleden over Dovrefjell, men det blir ikke til at de legger i vei. En årsak kan være at en ikke ønsker å gå alene eller at sekken blir for tung å bære. Det arrangeres derfor en felles tur fra Oslo til Trondheim.

Årets langvandring fra Oslo til Trondheim arrangeres for niende gang og starter i Oslo 17 juni 2018.

Vandringen starter  i ruinene av Hallvardskatedralen  i gamlebyen i Oslo den 17. juni og avsluttes i Trondheim 29. juli. Omlag 40 dagers vandring på pilegrimsleden fordelt på 5 etapper i variert norsk natur.  Du kan velge om du ønsker å gå hele veien eller om du vil velge ut en eller flere etapper. Vi tilbyr et opplegg med overnatting og måltider, vandringsleder og bagasjetransport – alt inkludert.

Etappe nr 4 går fra Dovre til Oppdal og starter på Budsjord gard torsdag 12. juli

For mer informasjon se http://pilegrimsleden.no/no/suggestions/langvandringen-2018-oslo-trondheim-refleksjon-kultur-og-natur

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>