Aktiviteter

Rideturer med Islandshest – se egen side! :-)

Sykkel-utleiesykkel1Dovrefjell Adventure har sykler til utleie hos oss, både vanlige og EL-sykler! Det finnes en flott sykkelveg mellom Hjerkinn og Dombås (30 km), med pit-stop-muligheter hver 5 km. Foruten korte turer i nærområdet, kan man også sykle flerdagersturer gjennom Einunndalen/Folldalen eller Grimsdalen/Dovre.

Kano/båtutleiekano1Vi har 5 kanoer og 2 båter på Hjerkinndammen, 1,5 km fra fjellstua.
Leien inkluderer kano/båt, årer og flytevester.

Moskussafarimoskus1Det arrangeres fotturer daglig hele sommerferien + høsthelgene fram til midten av september. De starter kl 10.00 og varer ca 5 timer (10-15 km). Man må ha bil for å komme til startpunktet på fotturen/safarien, eller bestill på forhånd, så kan man få sitte på med guiden.
Nærmeste arrangør til oss er på Hjerkinnhus Hotell, 2 km.

Arrangører/priser:

Moskusen er den mest særegne skapningen du kan treffe på Dovrefjell, en lys levende fortidslevning! Under siste istid levde moskusen over hele nordre delen av Europa og Asia. Fossiler som er funnet i Norge er fra 40.000 til 100.000 år gamle.
I dag finnes det moskus på Dovrefjell, nordre Femundsmarka, Rogen i grenseområdet Nord Sverige, to små områder i det aller nordligste av Russland og Sibir, noen områder i Alaska og på Øst Grønland. Moskusen på Dovrefjell ble først hentet fra Grønland i 1931, deretter i årene etter krigen, og nå er det ca 300 dyr i området.

Moskusen ser ut som en bøffel, men er av geiteslekt. Når oksene kjemper om hegemoniet og braker sammen før parringen i august – september, kan det skje med slik kraft at det lukter brent, omtrent som når man slår to steiner mot hverandre, og det hender at skallen sprekker…!
Kalvingen foregår i april – mai.

Moskusen er ikke farlig hvis den ikke blir provosert, men til forskjell fra andre ville dyr flykter den ikke alltid for mennesker. Den er et utpreget flokkdyr, noe som tydelig vises når de føler seg truet. Da danner de en tett klynge med front mot fienden, der enkeltdyr gjør raske utfall i opptil 60 km/t, med hornene som våpen. Før angrepet blåser den i nesen og gjør skinnangrep/finter mot andre moskuser, den kan også gni hodet mot frambeina og stange mot tuer og busker. Teknikken er utviklet som et forsvar mot ulv, i et terreng uten naturlig vern og skjul.

Respektfull avstand til en moskus er 200 m, har du kommet nærmere er det best å trekke seg rolig tilbake. Hunder må holdes i bånd.

Skiløyperlangrenn1Oppkjørte løyper mellom Dombås og Hjerkinn, klikk her for informasjon.

Oppkjørte løyper mellom Folldal og Hjerkinn, klikk her for informasjon.

Fokstumyra Naturreservat – ligger 20 km sørover E6 fra oss. Det er en 7 km merket sti med spesielt rikt fugleliv, https://www.fylkesmannen.no/fokstumyra/

Klatrepark

HL_BJO_platform_panoramaHøyt&Lavt Bjorli, gjør deg klar for en dag fylt med spenning og moro. Klatreparken ligger i flotte omgivelser, rett ved siden av skitrekket på Bjorli. https://hoytlavt.no/bjorli                                                                               

 

Comments are closed