Aktiviteter

Fotokursfotokurs1

Bli med på en spennende og lærerik workshop på Dovre. Med base på Hjerkinn Fjellstue skal vi besøke Moskusen i sitt rette element. Naturfotograf Roger Brendhagen vil gi deg en innføring i naturfotografering. Han og guidene fra Moskus-safari Dovrefjell lover noen innholldsrike dager i fjellheimen!

9. – 11. september 2016
16. – 18. september 2016
23. – 25. september 2016

Du vil få generelle tips og praktiske råd – i tillegg til å kunne få teste og låne forskjellig fotoutstyr. Herunder 200-400mm, 300mm, 400mm, 500mm, 600mm, etc. Oppmøte på Hjerkinn Fjellstue kl 18.00 fredag, avslutning ca kl 16.00 på søndag. Det blir ikke satt opp felles transport, så kursdeltakere må komme seg til Hjerkinn med egen bil eller tog. Fredag blir det foredrag og innføring i naturfotografering. Lørdag kveld blir det en times foredrag i hvordan man forteller en historie med bilder, samt hvordan man selger bilder. Lørdag og søndag blir i sin helhet brukt i felt – på søk etter moskus, fjellrev og elg. Pass å kle deg godt/ta med ekstra klær og godt med niste.

Pris kr 6500.-/person, inkl kost og losji i enkeltrom. Rimeligere om du vil dele rom med noen, kontakt fjellstua.

For spørsmål og påmelding: roger@brendhagen.no eller tlf:  +47 48 40 18 18

Sykkel turersykkel1

Vi har noen sykler til utlån til våre overnattingsgjester. DNT har også sykler til leie på Hjerkinn, for rundturer til Grimsdalen og Dovre,  klikk her for mer informasjon.

Kano/båt utleiekano1Vi har 5 kanoer og 2 båter på Hjerkinndammen, 1,5 km fra fjellstua.
Leien inkluderer kano/båt, årer og flytevester.

Moskus safarimoskus1Det arrangeres fotturer daglig hele sommerferien + høsthelgene fram til midten av september. De starter kl 10.00 og varer ca 5 timer (10-15 km). Man må ha bil for å komme til startpunktet på fotturen/safarien, eller bestill på forhånd, så kan man få sitte på med guiden.
Nærmeste arrangør til oss er på Hjerkinnhus Hotell, 2 km.

Arrangører/priser:      http://www.rondane-dovrefjell.no/moskussafari/

Moskusen er den mest særegne skapningen du kan treffe på Dovrefjell, en lys levende fortidslevning! Under siste istid levde moskusen over hele nordre delen av Europa og Asia. Fossiler som er funnet i Norge er fra 40.000 til 100.000 år gamle.
I dag finnes det moskus på Dovrefjell, nordre Femundsmarka, Rogen i grenseområdet Nord Sverige, to små områder i det aller nordligste av Russland og Sibir, noen områder i Alaska og på Øst Grønland. Moskusen på Dovrefjell ble først hentet fra Grønland i 1931, deretter i årene etter krigen, og nå er det ca 300 dyr i området.

Moskusen ser ut som en bøffel, men er av geiteslekt. Når oksene kjemper om hegemoniet og braker sammen før parringen i august – september, kan det skje med slik kraft at det lukter brent, omtrent som når man slår to steiner mot hverandre, og det hender at skallen sprekker…!
Kalvingen foregår i april – mai.

Moskusen er ikke farlig hvis den ikke blir provosert, men til forskjell fra andre ville dyr flykter den ikke alltid for mennesker. Den er et utpreget flokkdyr, noe som tydelig vises når de føler seg truet. Da danner de en tett klynge med front mot fienden, der enkeltdyr gjør raske utfall i opptil 60 km/t, med hornene som våpen. Før angrepet blåser den i nesen og gjør skinnangrep/finter mot andre moskuser, den kan også gni hodet mot frambeina og stange mot tuer og busker. Teknikken er utviklet som et forsvar mot ulv, i et terreng uten naturlig vern og skjul.

Respektfull avstand til en moskus er 200 m, har du kommet nærmere er det best å trekke seg rolig tilbake. Hunder må holdes i bånd.

Skiløyperlangrenn1Oppkjørte løyper mellom Dombås og Hjerkinn, klikk her for informasjon.

Oppkjørte løyper mellom Folldal og Hjerkinn, klikk her for informasjon.

Fokstumyra Naturreservat – 7 km merket sti med rikt fugleliv: https://www.fylkesmannen.no/fokstumyra/

 

Comments are closed